Läsprojekt på engelska: Coraline, Läxa 1 (till fredag 27/4)

Hej!

Vi har den här veckan startat upp ett läsprojekt på engelska som kommer hålla på resten av terminen. Vi kommer att arbeta med boken i skolan; samt att eleverna kommer att få läsläxor. Boken vi läser heter Coraline  och är skriven av en författare som heter Neil Gaiman. Mer info om författaren och boken finns här: http://www.neilgaiman.com/works/Books/Coraline/.

Eleverna kommer att få läsläxa varje fredag där de ska  svara på  uppgifter i sin läslogg till veckan efter. Läxan ges fredag till fredag och tanken är sedan att vi följer upp och diskuterar läsloggarna i klassrummet.

Läxorna kommer här på bloggen!

Det är viktigt att eleverna endast läser de kapitel de har i läxa och inte läser i förväg, då vi varje vecka arbetar med kapitlen i skolan.

Läxa 1:

Läs kap 2 och 3  och svara på frågorna i läsloggen.

1. What is Coraline like? What does she like to do?
  2. What is Coralines relationship to her parents like?
  3. When Coraline unlocks the door to the flat next door, she knows it is something she isn´t supposed to (p.26) But she does it anyway. Why? What are the consequences?

Good Luck!

/ Alexander och Thomas